Muziekpraktijk Inge Wijze - voet - muziektherapie Duiven

Inge Weiss

Ik ben Inge Weiss, geboren in 1963. Ik ben afgestudeerd als muziektherapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen     (HAN).

Actief in het werkveld als:

stagebegeleidster van studenten muziektherapie aan de HAN in Nijmegen. lid van de Nederlandse Vereniging voor Muziektherapie (NVvMT) dat is aangesloten bij de Federatie voor Vaktherapeutische Beroepen (FVB). Registratienummer is 4944.
Muziek is voor mij altijd heel belangrijk geweest. Ik maakte muziek vanaf mijn eerste blokfluit toen ik 5 was, als koperblazer in de fanfare (25 jaar euphonium), zingend in huis en onderweg, spelend alleen of met anderen, improviserend of van composities. Ik wilde vooral instrumenten uitproberen en leren bespelen: gitaar, piano, verschillende percussie, mondharmonica. Ik hou van bewegen op muziek, vrij dansen, volksdansen, alleen of met anderen. Ook luisteren naar muziek in de huiselijke kring, concerten, op de radio, vroeger van lp, nu cd en internet doe ik graag. Muziek is voor mij verbonden met emoties en belangrijke momenten in mijn leven. In de muziektherapie kan ik de muziek inzetten om anderen te helpen.   Ik heb altijd gewerkt in het onderwijs. Na de oude opleiding voor kleuterleidster heb ik 20 jaar gewerkt in groep 1- 2, zowel in het reguliere als het speciaal basisonderwijs. Vooral kinderen die een speciale zorg nodig hebben sloot ik in mijn hart. Tijdens een zijstap van 5 jaar remedial teacher deed ik de opleiding tot muziektherapeut. Ik kon mijn ervaring met speciale kinderen en de muziek combineren. In 2013 ben ik afgestudeerd. Door mijn werk in het onderwijs heb ik ervaring met gezinnen. Problematiek kan verder gaan dan het individuele kind of volwassene. Ik werk 14 jaar in een multiculturele wijk. Ontmoeten door muziek in spel en plezier vervaagt de verschillende achtergronden en geeft ruimte om te communiceren. Ik ga ervan uit dat elk mens, kind of volwassene, is zoals hij of zij is. Niemand is perfect, maar mag er zijn. Het leven geeft ieder zijn of haar deel.  Soms is het nodig om iemand om hulp te vragen en als ik die hulp geven kan, doe ik dat graag.   Ik heb een muziektherapeutische module geschreven voor kinderen met ontwikkelingsproblemen van 1-4 jaar en ben daarop afgestudeerd. Ik ben aangesloten bij een landelijke werkgroep die de  Australische methode Sing & Grow aanpast aan de Nederlandse situatie. Dit is een groepstherapie voor ouders en kinderen van 1-4 jaar met hechtingsproblematiek.
muzieknootjes muziekpraktijk Inge Wijze | muziektherapie Duiven muzieknootjes muziekpraktijk Inge Wijze | muziektherapie Duiven muzieknootjes muziekpraktijk Inge Wijze | muziektherapie Duiven muzieknootjes muziekpraktijk Inge Wijze | muziektherapie Duiven muzieknootjes muziekpraktijk Inge Wijze | muziektherapie Duiven muzieknootjes muziekpraktijk Inge Wijze | muziektherapie Duiven

Inge Wijze - Muziekpraktijk

Achtergrond
Logo Inge Wijze | muziekpraktijk  | Duiven | muziektherapie
De oplossing waar muziek inzit